Đerlek: Menjamo strategiju vakcinacije u Tutinu, idemo "po dubini" do svakog sela 1Mirsad Đerlek Foto: S. Župljanin

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kaže za RTS da je napravljen plan, koji će početi od ponedeljka, kako bi se omasovila imunizacija u Tutinu, gde je vakcinisano samo 8,8 odsto stanovništva.

„Jedan punkt u Domu zdravlja nije dovoljan da bude više od 8,8 odsto, očekujemo pomoć lokale samouprave. Moramo da obiđemo sela, ima 94 zaseoka, preko 740 kilometara kvadratnih, velika je opština treba stići do svakog sela i čoveka i razgovarati“, naglašava Đerlek.

Kako navodi RTS, Đerlek je rekao da antivakcinalni lobi nema nikakve šanse, koliko god da je jak, ukoliko se državni sistem dobro organizuje.

„Strategija je da idemo po dubini, da se vakcinišu ljudi gde žive i kad imaju vremena. Nemoguće da čovek koji živi daleko ispoštuje termin i dođe na vakcinu. Kad krenemo sa novom organizacijom i vakcinalnim punktovima iz sela u selo, mislim da ćemo uspeti da popravimo rezultat“, ističe državni sekretar Ministarstva zdravlja.

Podseća da je u Srbiji, prema preseku od subote u 22 sata, dato više od četiri miliona doza vakcina, a revakcinisanih je 2.279.000 građana.

„Prešli smo 42 odsto punoletnih vakcinisanih, krećemo se ka cilju, a to je da do kraja juna imamo tri miliona revakcinisanih u Srbiji“, kaže Đerlek.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Đerlek: Menjamo strategiju vakcinacije u Tutinu, idemo „po dubini“ do svakog sela”

  1. Lobi ste vi instruisan od farmaceutske industrije. Vakcinisaćete stare ljude koji ne dolaze u kontakt ni sa kim i time im ugroziti život.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.