Đerlek: Popunjeni kapaciteti kovid bolnica, prijem u Beogradu moguć samo pri otpustu 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević (ariva)

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da su u Beogradu popunjeni kapaciteti u kovid sistemu bolnica i da je prijem novih pacijenata moguć jedino pri otpustu.

Đerlek je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da je u Beogradu u ponedeljak bilo 280 prijema i da se povećava broj prijema prema broju pregleda.

Po njegovim rečima, u ponedeljak je bilo 5.130 pregleda u kovid ambulantama a od toga su 3.700 bili prvi pregledi.

Đerlek je rekao da se razmišlja o proširenju bolničkih kapaciteta, odnosno o prebacivanju nekih bolnica u kovid sistem.

„Zvezdara je prešla sa nekih 40 do 50 odsto kapaciteta (u kovid sistem) ali mislim da ćemo biti prinuđeni da Zvezdaru stavimo u kompletom kapacitetu u kovid sistem. Nisam siguran da će to biti dovoljno da obezbedimo dovoljan broj mesta“, rekao je Đerlek.

Govoreći o mogućim novim merama koje bi danas trebalo da usvoji republički Krizni štab za suzbijanje epidemije korona virusa, Đerlek je izrazio uverenje da će biti donete strože mere.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Đerlek: Popunjeni kapaciteti kovid bolnica, prijem u Beogradu moguć samo pri otpustu”

  1. Pa zar nemate praznu sajamsku halu, koju ste koristili u prvom krugu? Izgleda da nedostaje lekara i medicinskih sestara , a to, razume se ne smete iuneti javno ?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.