Đorđević sa novopostavljenim ambasadorom Češke o saradnji 1Foto: Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja

Ministar Đorđević, kako se navodi u saopštenju, istakao je značaj tekuće godine i navršetka 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa naše dve zemlje, što je dobar motiv da se saradnja u oblasti rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja podigne na još viši nivo. Đorđević je rekao da ove godine sledi i obeležavanje stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata i dodao da taj jubilej predstavlja potvrdu tradicionalnog prijateljstva dva naroda i jednu veliku pobedu slobode, istine i pravde.

Prema rečima Đorđevića postoji veliki potencijal za definisanjem različitih modaliteta saradnje u oblastima iz delokruga rada Ministarstva, imajući u vidu širinu oblasti koje obuhvata. S tim u vezi, izrazio je nadu da će u narednom periodu doći do regulisanja odnosa dve zemlje u oblasti rada i zapošljavanja, a u interesu dve države i, što je najvažnije, njihovih građana.

Ambasador Tomaš Kuhta zahvalio se ministru Zoranu Đorđeviću na toplom prijemu i dobrodošlici. Izrazio je nadu da će za vreme njegovog mandata saradnja dve zemlje nastaviti da se kreće uzlaznom putanjom. Naročito je istakao da će lično uložiti napore da se saradnja dve zemlje intenzivira u svim oblastima od zajedničkih interesa.