Ovi programi za cilj imaju da obezbede optimalan razvoj dece u ranom detinjstvu, kvalitetno i obrazovanje za svako dete, odgovarajuću socijalnu zaštitu, kao i socijalno uključivanje marginalizovane dece i adolescenata.

Naime, protokol o strateškoj saradnji između AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd i UNICEF-a , koji su potpisali direktor UNICEF-a u Srbiji, Michel Saint-Lot, i izvršni direktor AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd, Raša Ristivojević, doprineće da deca u Srbiji dobiju najbolje uslove za rast i razvoj od najranijeg detinjstva.

UNICEF ima bogatu tradiciju saradnje sa avio industrijom i aerodromima širom sveta. Veliko mi je zadovoljstvo što smo u Srbiji započeli saradnju sa Aerodromom Nikola Tesla i što ćemo, zahvaljujući solidarnosti putnika koji prolaze kroz ovaj aerodrom, zajednički doprineti da deca u Srbiji dobiju odgovarajuću negu i zaštitu od najranijeg uzrasta, da budu školovana, da odrastaju u porodičnom okruženju“, rekao je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

Za naše najmlađe putnike koji borave na aerodromu dok čekaju svoj let, omogućili smo različite sadržaje kako bi im to vreme proteklo što prijatnije. Formirali smo posebne prostorije za roditelje sa decom, komforne zone, igraonicu, itd. Aerodrom Nikola Tesla, uz svoje svakodnevne aktivnosti, brine i o ostvarenju pozitivnog uticaja na svoje bliže i dalje okruženje kroz saradnju sa lokalnim zajednicama i društvom u celini”, izjavio je izvršni direktor Aerodroma Nikola Tesla, Raša Ristivojević.