Kad pacijenti postanu glumci 1Foto:Zajedno za novi život

Ali kao što biva život nije ono što planiramo već ono šta nam se događa, pozorišni dokumentarac “Zajedno za novi život” u organizaciji istoimene organizacije, upravo govori o tome. Povodom Evropskog dana donora, danas je na maloj sceni Narodnog pozorišta premijerno odigrana predstava “Zajedno za novi život”.

Tokom predstave glavni junaci majka čiji sin je doživeo moždanu smrt (LJiljana Blagojević) i tri pacijenta kojima su presađeni organi upoznaju nas na sa svojim stahovima, nedoumicama, malim pobedama i porazima kroz koje su svakodnevno prolazili u situacijama kada je linija između života i smrti tanka, a ponekad i nevidljiva.

Kad pacijenti postanu glumci 2
Foto:Zajedno za novi život

Lajtmotiv predstave je: “život najlepše čudo koje se događa” jer iako “ne brojiš dane koji su prošli več one koji su ti ostali, “tvoj spas počinje nečijim krajem, a završava se novim početkom”, na kraju jedna nada koja se gasi ipak uspeva da izrodi neke nove nade.

Tekst je deo projekta „Karika života koja nedostaje“, koji se sufinansira sredstvima iz budžeta republike Srbije – Ministarstvo za kulturu i informisanje. Stavovi izneti u tekstu ne odražavaju nužno stavove organa koji je odobrio sredstva.