DSS: Regionalni vodovod jedino rešenje za Zrenjanin 1Fabrika vode u Zrenjaninu, koja ne radi Foto: M.P.

Demokratska stranka Srbije  pozvala je Vladu Republike Srbije, nadležno ministarstvo i Predsednika Republike Srbije da se aktivno uključe i pomognu da građani Zrenjanina i celog Srednjeg Banata dobiju zdravu pijaću vodu.

Kako navode, oni već nekoliko godina ukazuju na problem tehnologije u toj fabrici i nemogućnost da se na taj način dobije zdrava pijaća voda, a raskid ugovora samtraju jedinim logičnim rešenjem.

Posle šest godina čekanja na zdravu pijaću vodu i slušanja obećanja lokalne vlasti, građani Zrenjanina su još uvek taoci promašenog projekta, navode u DSS.

– Rešenje vidimo u projektu regionalnog vodovoda sa izvorišta pored Dunava i to za ceo srednji Banat.  Taj projekat je bio započet još 2006. godine kada je tadašnja Vlada Republike Srbije izdvojila sredstva od 24 miliona eura ali se sa tim stalo. Regionalnim vodvodom bi se problem rešio trajno, kako za Zrenjanin, tako i za sva okolna sela i sve opštine Srednjeg Banata. Istovremeno, predlažemo da se formira tim stručnih i kompetentnih ljudi i da se spase što se spasti može iz postojećeg postrojenja, kao i da se izvrši povraćaj imovine i novčanih sredstava koje je grad uložio u tu takozvanu fabriku vode – navodi Zoran Sandić, potpredsednik DSS i predsednik GO DSS Zrenjanin.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “DSS: Regionalni vodovod jedino rešenje za Zrenjanin”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.