Dveri: Kliničkom centru i bulevaru u Nišu dati ime doktora Miodraga Lazića 1Miodrag Lazić Foto: KC Niš

Gradski odbor pokreta Dveri pozvao je danas nadležne institucije u Nišu da bez odlaganja pokrenu postupak da Klinički centar i jedan od bulevara u tom gradu dobiju ime po doktoru Miodragu Laziću,“srpskom ratnom hirurgu koji je juče pao na prvoj liniji borbe sa epidemijom korona virusa“.

„Kao i tokom ratnih godina, tako i sada kada je njegov mučenički Niš postao žarište epidemije, ovaj veliki čovek, doktor i ratnik, naš doktor Laza bio je tamo gde je najopasnije i najteže, uz one kojima je pomoć najpotrebnija“, navedeno je u saopštenju potpredsednice pokreta Dveri Tamare Milenković Kerković.

Ona je irekla da je Niš u jučerašnjem, „najtežem danu od početka epidemije, bio ujedinjen u bolu zbog odlaska u večnost čoveka koji je za života ušao u legendu“.

„Doktor Miodrag Lazić je zaslužio da svi znaju njegovo ime i njegove zasluge jer je nakon hiljada najtežih operacija u najgorim zamislivim ratnim i epidemijskim okolnostima ostao da svedoči šta je čovek. Doktor Lazić je svesno žrtvovao svoj život u borbi sa smrtonosnom epidemijom“, kazala je Milenković Kerković.

Veliki broj građana Niša od juče, pošto je potvrđeno da je doktor Miodrag Lazić umro, putem društvenim mreža takođe predlaže da Klinički centar ili Urgentni centar, čiji je direktor bio, ponesu njegovo ime.

Nišlije su sinoć u 20 časova odale počast doktoru Laziću dugim aplauzom i zvucima pesme „Marš na Drinu“ kroz prozore stanova i kuća.

Taj ratni hirurg je umro juče ujutru posle dvonedeljnog bolovanja od korona virus, a njegova poslednja želja je bila da bude sahranjen uz „Marš na Drinu“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Dveri: Kliničkom centru i bulevaru u Nišu dati ime doktora Miodraga Lazića”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.