Foto: M. Pudar

Manifestaciju, koja tokom tri dana trajanja nudi poslovne susrete i razgovore, predavanja i radionice, otvorila je pomoćnica ministra privrede Katarina Jovanović Obradović, osvrnuvši se na kineske investicje koje stižu u Zrenjanin.

-Veliki zamah očekuje zrenajninski privredu jer predstoje velike investicije kineskih kompanija. U tom smislu i ovaj sajam privrede je dobar pokazatelj gde je pozicija sadašnjih proizvođača i šta je ministarstvo, uz pomoć Fonda za razvoj i Agencija za razvoj, do sada uradilo. Što je najvažnije, ovde će biti prestavljen E-papir, projekat koji unapređuje administrativne procedure – navela je između ostalog Katarina Jovanović Obradović.

Goste je pozdravila ispred Privredne komore Srbije Nermina Ljubović, u ime spoznora sajma prirvednik Dragoljub Bjeloglav a u ime domaćina gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

-Nakon posete privredne delegacije Kini sa zadovoljstvom najavljujem da ovde stižu veliki proizvođači, to će za našu prirvedu puno značiti – rekao je Janjić.

Kao posebno kvalitetan sadržaj sajma privrede najavljeni su susreti B2B, koji počinju već prvog dana a gde će privrednici i predstavnici agencija, državnih tela i banaka, razgovarati sa zainteresovanim prirvednih subjektima i pojedincima. Sajam traje tri dana, predstaviće zanatski i kulinarski program u Karađorđevim parku, a organizatori su Unija poslodavaca Zrenjanina, Regionalna privredna komora i Grad Zrenjanin.