Gosti Utiska nedelje Obradović, Jakšić i Milivojević 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđevic

Gosti prvog Utiska nedelje nakon četiri godine u nedelju uveče na TV Nova S biće – lider Dveri Boško Obradović, spoljnopolitički komentator Boško Jakšić i politikolog Cvijetin Milivojević, potvrdila je za Danas autorka emisije Olja Bećković.

– Da li će predstavnici vlasti pristati da gostuju u Utisku, pričaćemo za dve tri nedelje. Dajmo im šansu – rekla je Bećković.

Kultna emisija prestala je da se emituje pre četiri godine na B92, a autorka je bila skeptična da će se ikad stvoriti uslovi da se Utisak ponovo emituje, s obzirom na postojeću društveno političku klimu.

Ono što je „najjači utisak“ kada je ova emisija u pitanju, jeste da je u njoj postojao otvoreni, dinamični dijalog između različitih političkih subjekata i da su u njemu podjednako učestvovali kako predstavnici vlasti tako i opozicije. Slične emisije proteklih godina nije bilo, niti su predstavnici vlasti želeli da učestvuju u političkim debatama sa neistomišljenicima.

Cvijetin Milivojević kaže za Danas da Olji i Utisku želi sve najbolje, ali da je skeptičan da će se ponovo uspostaviti dijalog političkih oponenata.

– Želim joj sreću u njenoj nameri da to bude ogledno polje nekog potencijalnog dijaloga dve Srbije koje, nažalost, u ovom trenutku razgovaraju preko rova. Više sam nego siguran da će Olja imati problem u tome, poznavajući kako funkcioniše strategija naprednjačke propagande. Oni će verovatno hteti da minimiziraju značaj te emisije time što će, pretpostavljam, bojkotovati učešće u njoj – ističe Milivojević.

Njegov lični motiv zbog kojeg je prihvatio učešće u emisiji je činjenica da je nakon poslednjeg gostovanja u „starom“ Utisku nedelje, nakon parafiranja Briselskog sporazuma, zabranjeno njegovo gostovanje na RTS-u.

– Zabranjen sam jer sam konstatovao da se ni na jednom mestu od 15 tačaka ne pominje Srbija. Takođe sam rekao da tadašnji premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, nemaju mandat ne samo građana, nego ni Skupštine Srbije, niti predsednika Republike, da potpisuju nešto tako. Ocenio sam da su jako loši pregovarači, što je njih očigledno zabolelo – naglašava Milivojević. On je tada rekao da sa Briselskim sporazumom nije trebalo da se žuri.

– I bio sam u pravu. Ako se sećate, oni su žurili sa potpisivanjem zbog obrazloženja da ćemo 28. juna te 2013. godine, otvoriti pregovore sa EU. A otvorili smo ih tek dve godine kasnije. Oni su faktički imali dve godine da mnogo bolje ispregovaraju taj sporazum – ukazuje Milivojević. Prema njegovim rečima, ta bezazlena kritika, dovela je do toga da je ekspresno zabranjen na RTS-u.

– Ovim gostovanjem zatvoriću jedan krug i to je bio moj motiv za učestvovanje u Utisku. Nemam nameru da igram ulogu pomiritelja – zaključuje Milivojević.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

27 reagovanja na “Gosti Utiska nedelje Obradović, Jakšić i Milivojević”

 1. G-dine Milivojevicu, svako vaše gostovanje na RTS-u bi možda bar probudilo sumnju kod gledalaca u istinitost onoga što se servira narodu kao istina., a to vlasti svakako ne odgovara! Svako kritičko mišljenje, čak i ono dobronamerno, se od strane političara na vlasti doživljava kao izdajničko i što je još značajnije, to se gleda kao udar na Vučica=državu Srbiju?! Poštovaoci lika i dela „voljenog“ nam predsednika, godinama defiluju na RTS-u počev od „jutarnjeg programa“ pa do pslednjeg dnevnika. N.Krstic, B.Radun, D.Anđelkovic, D.Vuk Stankovic, V.Vuletic, M.Vučelic, M.Lazanski, M.Drecun… Jedni te isti se godinama pojavljuju kao „gosti“ na RTS-u i prosto se utrkuju u hvalospevima i odama o PRVOROĐENOM i njegovim uspesima! „RTS je sve, samo ne „javni servis“ građana/ki Srbije, RTS je, počev od 2012-e pa do današnjeg dana, postao propagandno glasilo „voljenog“ nam predsednika i SNS-a (nažalost)! Šta kaže RTS:“vaše je pravo da znate sve“?! Da li sam i ja izdajnik ako kažem, što se tiče izveštavanja RTS-a „vaše je pravo da ne znate ništa“?

 2. Svaka čast na izboru gostiju! Cvijetin kida, trenutno najkvalitetniji politikolog.
  Što njega ne pozovu G-đa Jovana i G-din Srđan u jutaranji program tv Prve?
  Puno sreće i uspeha u novom izdanju Olji Bećković!

 3. Olja 4ever !!
  Tesko da iko vise postuje a bogami i voli Utisak Nedelje pa samim tim i (ne ponekad, nego skoro uvek, izuzetno iritantnu) Olju Beckovic, ali.. Jasno je da to vise (nikada) nece biti ‘onaj’ Utisak! Dokle god je ‘onoga’ nista, ali bas i bukvalno nista na ovom zemljistu nece biti normalno!? Prema tome..
  P.S. Nudio je glavu?! Trebali smo da prihvatimo !!

  • Izbacitr snimak emisije na internet ds braca Srbi ss K iM vide kaki ih zavlace 5 godina.

  • Ali zato je tu Zeki Mitrovic koji do imbecilnosti voli a bogami i postuje cipuljickog Sultana, i ako je jasno da to nikada nece biti ‘onaj’ Generalni Sekretar Srpske Radikalne Stranke!
   ‘Ajmo … ‘normalno’ svi zajedno pred pinkov TV ekran da ga sa tobom neiritantno gledamo, …

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.