Magistralni put na deonici od Male Krsne do Golupca, u dužini od 70 kilometara, dakle i značajan deo Đerdapske magistrale, trebalo bi da bude proširen još jednom trakom što bi znatno doprinelo unapređenju putne privrede ovog dela Srbije, uz brojne benefite u mnogim oblastima.

Gradonačelnik Spasović je potvrdio da se radi o odluci Vlade Republike Srbije da gradi treću traku na magistralnom putu od naplatne rampe Požarevac do Golupca, u dužini od 70 kilometara. Spasović je rekao da je to dobra vest za Požarevac i čitav ovaj kraj i da je on tu informaciju dobio na sastanku sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem. Izgradnjom ove trake biće omogućen brži, bezbedniji i lakši pristup Požarevcu što je od velikog značaja za sve potencijalne domaće i strane investitore zaključio je Spasović. .

Spasović potvrđuje i nameru da se u narednim godina izvrši rekonstrukcija i proširenje čitave magistrale do Kladova. Za dalji ekonomski razvoj Braničevskog okruga i istočne Srbije, pre svega industrije i turizma, nužno je da se obnovi drumska i železnička infrastruktura i izgrade nove saobraćajnice.

Podsećanja radi, prilikom posete Požarevcu u junu, ministarka Zorana Mihajlović je najavila da će Požarevac biti povezan sa autoputem novom brzom saobraćajnicom ili autoputem. Ona je tada potvrdila i da je u planu rekonstrukcija Đerdapske magistrale do Kladova u dužini od 164 kilometra, gde je cilj da se do sredine 2019. godine završi projektna dokumentacija.