Gradonačelnik Čačka traži od Vučića pretvaranje vojnog u mešoviti aerodrom 1Foto: Marina Miljković Dabić

Todorović je u pismu naveo da bi aerodrom u Lađevcima, ako bi postao civilni, bio veoma koristan za građane i privrednike tog grada, da bi se povećala konkurentnost čačanskih poljoprivrednih proizvoda na zahtevnim tržištima Zapadne Evrope, Rusije i Bliskog istoka i podigao turizam.

On u pismu navodi da bi se konverzijom vojnog aerodroma Lađevci značajno popravio privredni ambijent i standard Čačana, a u isto vreme bi se povećala i borbena gotovost Vojske Srbije.

Todorović ističe i da grad Čačak dobija veliku podršku od privrednih udruženja.

Forum privrednika Čačka je konverziju Aerodroma „Morava“, zajedno sa izgradnjom Industrijske zone, proglasio osnovnim preduslovom za ubrzani razvoj Čačka i regiona u celini.

Naša potreba je da Srbija bude titular aerodroma ‘Morava’, jer je to jedino održivo i dugoročno rešenje, poručio je on Vučiću i Brnabić.

Kako je naglasio, Čačak nije u mogućnosti da samostalno finansira aktivnosti privođenja nameni tog aerodoroma.

Aktiviranje aerodroma u Lađevcima bi, kako je ocenio Todorović, značajno povećalo promet u zdravstvenom turizmu, a rast broja turista i potražnju u ostalim privrednim granama, od poljoprivrede, do saobraćaja i industrije, čime bi se uvećali prihodi od stranih turista.

On predviđa i da bi domaći i strani privrednici koji rade u neposrednoj blizini takođe imali koristi, jer bi svoje proizvode za izvoz još brže i lakše plasirali na strana tržišta.