Gradski sekretarijat: Park u Zemunu gde je planiran parking pripada Zelenilu 1Foto: Dobrica Veselinović/Tviter

Gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine je obavestio stanare u ulicama Đure Đakovića, Karađorđeve, produžetka ulice Goce Delčeva i Kej oslobođenja u Zemunu, da parcela od 4.700 metara kvadratnih, koju Parking servis želi da pretvori u parking prostor, pripada Zelenilu i po tome je javni park.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine u potpunosti podržava inicijativu stanara u tim ulicama da se predmetna parcela ne sme pretvarati u parking, kako se navodi u podacima koji se nalaze na sajtu opštine Zemun, jer je jasno da je namena površine javni park.

Stanari, koji se bune protiv plana da se izgradi parking, zasadili su bele jasenove na tom prostoru.

Pre toga su stanovnici ovog dela Zemuna organizovali protest, jer su u strahu da će ostati bez jedine preostale oaze koju koriste za šetnju, rekreaciju i gde im se deca igraju.

Površina koju opština Zemun želi da pretvori u parking nalazi se između i pored nekoliko velikih zgrada, sa nekoliko hiljada stanovnika.

Ovaj odgovor ipak ne znači da je stvar rešena, jer grad i opština uvek mogu doneti drugačije odluke, navodi se u saopštenju stanara.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.