Foto: Medija centar

– Početkom prošle godine počeli su da me nazivaju tim imenom, a kasnije sam u nizu skarednih napisa u tom listu postao već sada čuveni Sabahudin. Taj nadimak su preuzeli i brojni portali slični Informeru. Problem je što on datira iz 2005. i prišili su mi ga neonacisti iz Nacionalnog stroja, koji su pretili meni, mojoj familiji i deci. Ko god da je usvojio taj nadimak, smatram ga bliskim fašistima i neonacistima, kaže Gruhonjić za Danas. On dodaje da je tužena strana tokom čitavog procesa pokušavala da dokaže da se on zaista zove Sabahudin. Kada je tužilaštvu dostavio izvod iz matične knjige rođenih, tražili su mu i ostalu dokumentaciju kao i sve izmene iz knjige rođenih. Nakon što su utvrdili da mu to nije ime, vlasnik Informera je poslednjeg dana suđenja primenio drugu taktiku.

– Dragan J. Vučićević je rekao kako sam pod tim imenom poznat u novinarskim krugovima i kako me kolege tako zovu. Kada sam ga pitao koje su to kolege, poimence je naveo sedam, osam „kolega“, očigledno Vučićevićevih istomišljenika. I hvala mu na tome, ističe Gruhonjić.

Prema prvostepenoj presudi Višeg suda u Beogradu, Informer će Gruhonjiću morati da plati 100.000 dinara, da javno objavi presudu i da ga nikad više ne nazove Sabahudin. Naš sagovornik kaže da će i ubuduće tužiti svakog ko ga nazove ovim skarednim nadimkom. Sav novac će proslediti u humanitarne svrhe.