Insajder: Uslovne kazne zatvora za dvojicu optuženih za upad u galeriju 'Stara kapetanija' 1Ilustracija Foto: Pixabay/succo

Dvojica osumnjičenih za nasilničko ponašanje na izložbi strip umetnika u galeriji „Stara kapetanija“ u Zemunu, danas su osuđeni na uslovne kazne zatvora, nakon što su sa Trećim osnovnom tužilaštvu u Beogradu zaključila sporazume o priznanju krivičnog dela.

Kako je potvrđeno za Insajder u tom Tužilaštvu, A. D. (19) i Ž. M. (35) koji su u četvrtak uhapšeni zajedno sa dvojicom petnaestogodišnjaka i jednim sedamnaestogodišnjakom, priznali su krivicu za krivično delo nasilnčko ponašanje.

Na osnovu sporazuma koji je danas zaključen i potvrđen, sud im je izrekao uslovne kazne zatvora od po tri meseca, s rokom provere od godinu dana.

Policija je u četvrtak saopštila da će nastaviti intenzivno da radi na identifikaciji ostalih učesnika tog događaja.

Grupa od 15 mladića, s maskama i kapuljačama upala je u utorak na izložbu u okviru festivala „Novo doba“ u Staroj kapetaniji u Zemunu, bacila suzavac, pocepala izložene radove i nesmetano otišla.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Insajder: Uslovne kazne zatvora za dvojicu optuženih za upad u galeriju ‘Stara kapetanija’”

  1. Lepo sve priznali, nisu odali one koji su ih na taj vandalizam nagovorili ili im, što je verovatnije, platili i time su se stekli uslovi da ih čike iz suda lepo puste kući. Sada će malo morati da se primire pa za godinu dana, a sa Božijom pomoći, opet u razbijanje i nasilje. E to je ova zemlja i vlast koja sve to dozvoljava. Uostalom nisu ni oni na vlasti ništa bolji od ovih huligana. Iz njihovih redova i potiču pa se prema njima i odnose sa mnogo pažnje i poštovanja.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.