Nova.rs: Grupa huligana upala na izložbu stripova 1Foto: Pixabay/fsHH

Grupa od 15 mladića, sa maskama, crnim fajerkama i kapuljačama upala je na izložbu u okviru festivala „Novo doba”, bacila suzavac i pocepala izložene radove, preneo je portal Nova.rs.

Jedan od učesnika izložbe Marko Somborac rekao je za taj portal da je strip grupa koja je autor ovog događaja u utorak uveče prijavila je policiji pretnje smrću, ali se uprkos tome dogodio napad.

Izložba se održava u Staroj kapetaniji, a nakon šerovanja pojedinih „crnohumornih” stripova krenula je lavina negativnih reakcija na društvenim mrežama, gde ih nazivaju satanistima.

Somborac je naveo da je u trenutku napada huligana na izložbi bila prisutna dežurna umetnica i jedna osoba iz obezbeđenja.

„Nisu joj pretili. Samo su upali, bacili suzavac, cepali radove i krenuli da beže. Ona je krenula za njima i pokušavala da im objasni šta je umetnost”, ispričao je Somborac.

On je ukazao da su vandali upali na izložbu, iako su sinoć oko 19 sati policiji prijavljene pretnje smrću koje su dobijali učesnici izložbe.

„Policija se nalazi na minut od mesta događaja. Kod ljudi očigledno postoji nerazumevanje crnog humora. Niko od njih na primer nije prijavio komšiju koji bije ženu. Uprkos ovom događaju, mi imamo zakazane još dve izložbe”, naveo je Somborac.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Nova.rs: Grupa huligana upala na izložbu stripova”

  1. Ajde, ne budimo deca. To je Andrej gang. Full stop. Oni si zakon i Ustav Srbije 2012. A vi? Cutite? Samo tako. Neka udaraju, brzvo hrsbri Srbi!!!

  2. Kako se zna da su u pitanju „mladići“, ako su imali maske. Uostalom, zar je bitna starosna dob? Faš je faš, koliko god da je star ili mlad i tako ga treba i oslovljavati i tretirati!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.