Jedan novi slučaj infekcije u Kladovu, Majdanpek bez novoobolelih od korona virusa 1Foto: J. B. K.

Desetak dana unazad, u opštini Kladovo, nije bilo novih slučajeva zaražavanja korona virusom, pacijenti su se oporavljali i aktivno zaražena do danas je bila samo jedna osoba.

Prema podacima kladovskog Zdravstvenog centra korona prisustvo korona virusa potvrđeno je kod jedne osobe i sada su aktivno pozitivna dva bolesnika.

Prema evidenciji nadležnih od početka epidemije od kovida 19 obolelo je 1.749 osoba u opštini Kladovo, izlečeno je do sada 1.672, a od posledica virusne infekcije preminulo je 75 pacijenata.

Kada je masovna imunizacija u pitanju, u ovoj podunavskoj opštini je do sada dato 15.613 doza cepiva, prvom dozom imunizovano je 8.008, a revakcinisano je 7.605 građana.

Broj aktivno zaraženih u majdanpečkoj opštini je u padu i prema podacima Doma zdravlja aktivno pozitivno je 12 osoba.

Od 29 juče urađenih testova, ni jedan nije bio pozitivan, a prepolovljen je i broj hospitalizovanih bolesnika u tercijarnim zdravstvenim ustanovama gde je zbrinuto pet pacijenata iz majdanpečke opštine, dok se isto toliko nalazi na kućnom lečenju nakon otpusta.

Od početka epidemije zaraženo je 1.462 osoba, u trećem talasu čak 1.295, do sada je izlečeno 1.400 bolesnika, a preminulo je 50 pacijenata.

Na vakcinalnim punktovima u majdanpečkoj opštini je od početka masovne imunizacije dato 9.870 doza vakcina, prvom dozom vakcinisano je 5.080, a revakcinisano 4.790 osoba od 13.500 punoletnih stanovnika.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.