Još 103 novoobolela, troje preminulih, 18 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji su u poslednja 24 sata registrovana 103 novoobolela od korona virusa i troje preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 716.016 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano je 7.013 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 331 pacijent, od kojih je 18 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 8.368 osoba, a ukupno od marta 4.361.392.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je zaključno sa 22. junom na teritoriji Beograda revakcinisano više od 50 odsto punoletnih građanki i građana, saopštila je Gradska uprava.

Ministarstvo prosvete nije predvidelo posebne epidemiološke mere zbog polaganja završnog ispita koji je počeo danas, već su osnovne škole dužne da se pridržavaju pravila koja su i do sada važila, rečeno je Danasu u tom ministarstvu.

Prema rečima direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihaila Jovanovića do sada je preko portala eUprave izdato skoro 400.000 zelenih sertifikata, prema njegovim rečima, najviše zbog putovanja.

Predstavnici finansijskog sektora u Srbiji očekuju da će uporedo sa vakcinacijom protiv korona virusa, rasti privredna aktivnost u ovoj godini, kao i da odgovarajuća makroekonomska i monetarna politika mogu da spreče rast inflacije, objavio je mesečnik „Biznis i finansije“.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je juče da je u trećoj fazi kliničkog ispitivanja prva turska vakcina protiv korona virusa koja će se zvati „Turkovak“ (TURKOVAC).

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.