Još 97 novoobolelih, jedan preminuli, 10 na respiratorima 1Foto: Beta/Miloš Miškov

U Srbiji su u poslednja 24 sata registrovano ** novoobolela od korona virusa i ** preminula.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 717.293 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovana su 7.064 smrtna slučaja.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 282 pacijenata, od kojih je 10 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 8.112 osoba, a ukupno od marta 4.476.746.

Od ukupnog broja pozitivnih u poslednjih 24 časa, 16 je registrovano u Beogradu, devet u Paraćinu, u Čačku i Novom Sadu po sedam, po šest je registrovano u Nišu i Kruševcu, četiri u Vrbasu, dok je u ostalim naseljenim mestima registrovano po manje od tri osobe sa pozitivnim testom na korona virus.

Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je u Srbiji počeo porast broja novoobolelih od korona virusa, koji će se pretvoriti u talas, a da će brojevi nastaviti da rastu.

Prvog dana besplatnog masovnog testiranja na Novosadskom sajmu, medicinsko osoblje Doma zdravlja Novi Sad testiralo je 4.120 posetilaca festivala Egzit (Exit) i nikome nije utvrđeno prisustvo virusa, saopštili su organizatori festivala.

Epidemiolog Branislav Tiodorović je naveo da je pomogao organizatorima Egzita da naprave bezbednosni program, ističućio da su „oni to uradili na svetskom nivou: predviđeno je da vakcinisani slobodno ulaze, a da svi ostali ili imaju PCR ili brzi antigenski test“.

On je naveo i da kompanja za vakcinaciju sada mora da bude usmerena ka mladima, i da ne može da se bazira na očuvanju zdravlja jer mladi ljudi smatraju da su zdravi.

Zavod za javno zdravlje Pirot od ponedeljka, 12. jula radiće testiranje građana za određivanje antitela iz krvi, odnosno enzimski imunološki test, saopštavaju iz ove ustanove.

U Hrvatskoj njedna osoba koja je vakcinisana nije umrla od posledica zaraze korona virusom, pokazuju podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše danas zagrebački Jutarnji list.

Južna Koreja je danas zabeležila najveći broj slučajeva virusa korona tokom 24 sata od izbijanja pandemije.

Japanski premijer Jošihide Suga je danas zbog virusa korona proglasio vanredno stanje u Tokiju, koje bi trebalo da traje do 22. avgusta.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.