Još sedam obolelih od korona virusa u Srbiji, ukupno 55 1Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

U Srbiji je jutros potvrđeno još sedam slučajeva COVID 19, navodi se na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja. Ukupan broj obolelih sada iznosi 55.

Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 16. marta 2020. godine testirani su uzorci 18 osoba od kojih je sedam pozitivnih i 11 negativnih na novi korona virus.

Tri osobe se nalaze u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom, dok su četiri osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja, navode iz Ministarstva zdravlja.

Do 8 časova 16. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 301 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

Još sedam obolelih od korona virusa u Srbiji, ukupno 55 2

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je juče da je državni vrh doneo odluku o proglašenju vanrednog stanja na celoj teritoriji Srbije.

Zbog uvođenja vanrednog stanja od sutra će biti zatvoreni vrtići, škole i fakulteti.

Predsednica Vlade Ana Brnabić navela je da su od sinoć granice zatvorene i da će na granicama biti Vojska Srbije, koja će pomagati sanitarnoj inspekciji i graničnoj policiji. 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Još sedam obolelih od korona virusa u Srbiji, ukupno 55”

  1. U Irskoj su uveli sat ili dva u prodavnicama i postama kada penzioneri mogu i jedino oni da udju i završe svoje poslove, to je lepa ideja da se omogući i njima neka sloboda kretanja… U to vreme mi ostali mozemo da sedimo u zatvorenom i da postujemo raspored kretanja

  2. na 7 pozitivnih imamo 11 negativnih. jesu svi naši zaraženi pustinjaci koji sa nikim nisu bili u kontaktu pa nema potrebe da se testiraju ti ljudi ili je istina da nemamo dovoljno testova ?

  3. A za privatne firme vanredno stanje ne vazi??? Niti skraceno radno vreme niti imaju bilo kakvu zastitu??

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.