Ko je kome naneo telesne povrede 1Foto: RTV Novi Pazar

Nedelju dana javnost u Novom Pazaru je podeljena oko „slučaja Radetinac“.

Novopazarka Edita Radetinac (40) optužila je policijske službenike PU Novi Pazar da su je maltretirali bez ikakvog razloga, da su prema njoj postupali kao da je kriminalac i da joj nije bilo dozvoljeno da slučaj prijavi.

Sve se događalo poslednjeg dana jula u zgradi Policijske uprave, kada je došla sa dvoje maloletne dece da za sina podigne ličnu kartu. Ona je prvo sve objavila na svom Fejsbuk profilu, a onda sve ispričala na konferenciji za novinare, u prostorijama Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića.

Na ove optužbe novopazarska Policijska uprava reagovala je posle šest dana. U nedelju kasno naveče medijima je prosleđeno saopštenje u kojem se navodi da su „netačni navodi četrdesetogodišnje E. R. da su je policijski službenici pretukli u zgradi PU“, već je ona „31. jula došla u PU Novi Pazar, kako bi njen sin preuzeo ličnu kartu i napala dve policijske službenice“.

„Ona je prvo gađala olovkom, a zatim i vređala policijsku službenicu koja radi na upravnim poslovima, nakon čega joj je, kako bi je smirili, prišlo dvoje policijskih službenika. Ona je tada napala još jednu policijsku službenicu i nanela joj povrede u predelu ruke, koje je konstatovao i dežurni lekar u bolnici u Novom Pazaru“, piše u policijskom saopštenju. Dodaje se da je o svemu obavešteno Osnovno tužilaštvo, da je tužilac naložio da se E. R. privede i da se protiv nje podnese krivična prijava zbog sumnje da je napala službeno lice u vršenju službene dužnosti.

U saopštenju, policija tvrdi i da E. R. „nije podnela pritužbu na rad policijskih službenika, iako joj je ta mogućnost predočena, niti je dostavila bilo kakvu zdravstvenu dokumentaciju, koja potvrđuje njene tvrdnje da je zadobila bilo kakve povrede“.

Radetinac, s druge strane, tvrdi da policijsko saopštenje nije tačno, a ovdašnjim medijima je rekla da je policijska službenica izašla sa svog radnog mesta i nasrnula na nju. Kaže da je bacila hemijsku olovku, ali da nije udarila službenicu, koja je počela da viče na nju i vuče za desnu ruku gde ima hematom. Tvrdi da ima svedoke za sve što se događalo i da je posle sedam sati provedenih u policijskoj zgradi otišla kući zbog desetomesečne bebe, a onda se vratila „da tuži napadača, odnosno prijavi slučaj“, ali su joj rekli da ide kući i da bude zahvalna Bogu što nije pritvorena.

U razjašnjavanje slučaja uključile su se i vodeće bošnjačke partije. Događaj osuđuju svi. Sandžačka demokratska partija (SDP) od nadležnih organa zahteva da brzo saopšti šta su preduzeli povodom ovog slučaja. SPP je ocenila da ovaj slučaj baca senku na celu PU Novi Pazar. Ova stranka očekuje „od svih faktora da se po ovom pitanju izjasne, jer ovde nije bitna samo porodica Edite Radetinac, već svaki građanin bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost“. SPP poziva MUP i sve druge nadležne organe da razjasne ovaj slučaj i da ne pokušavaju sve da zataškaju.

– Ukoliko u državnim organima ne bude postojala dobra volja da ovaj i sve druge slučajeve konačno reše, mi ćemo kao građani iskoristiti sva raspoloživa demokratska sredstva i put do istine i pravde tražiti u raznim vidovima protesta – rekao je juče na konferenciji za novinare narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović i dodao da su poslanici ove partije uputili pitanja ministrima unutrašnjih poslova i pravde.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Ko je kome naneo telesne povrede”

  1. Nisam sklon da verujem policiji (pogotovu kako njenim radom rukovodi Dr. Šone) ali bi se trebalo ozbiljno pozabaviti ovim slučajem i kazniti krivca, ko god to bio (mislim i na gđu koja je objavila slučaj, ne treba biti pristrasan). Tek kada krivci budu javno imenovani i sankcionisani ovakvih slučajeva će biti manje. Mogle bi i čekaonice (u policiji, opštinama, domovima zdravlja …gde god postoji mogućnost sukoba klijenata i „šalteruša“) da se pokriju video i audio nadzorom i onda bi sve nedoumice bile lakše rešive.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.