Kon: Jako me brinu masovni javni skupovi, to su pouzdana mesta za prenošenje virusa 1Predrag Kon Foto: Beta/Vlada Srbija/Slobodan Miljević

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je zabrinut zbog organizovanja masovnih javnih političkih skupova u Srbiji jer su takva okupljanja „pouzdana mesta gde može doći do prenošenja virusa“.

On je za Prvu televiziju ocenio da javna okupljanja u većem broju poput jučerašnjeg ispred Skupštine Srbije, „ne mogu proći bez posledica“ koje će se po njegovim rečima, videti za sedam do 10 dana.

„Rizik se tu drastično povećava. Da li su skupovi politički ili nisu, virusu je sasvim svejedno. Ako ima mogućnost za prenos, on će je iskoristiti“, kazao je Kon.

Najavio je da će na današnjoj sednici Kriznog štaba izraziti zabrinutost zbog organizovanja takvih skupova ali i dodao da odgovornost što se mere ne sprovode, nije na stručnjacima.

Ocenio je da su brojke u vezi sa epidemijom korona virusa u Srbiji dobre ali i da ponašanje građana nije u skladu sa trenutnom situacijom.

„Sasvim je pouzdan podatak da je virus u cirkulaciji, drugo je što se sve više spušta i to je jako dobro“, rekao je Kon i dodao da je možda neophodno da se u Srbiji uvede obavezno nošenje maski.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

11 reagovanja na “Kon: Jako me brinu masovni javni skupovi, to su pouzdana mesta za prenošenje virusa”

 1. To su oni koji su slusaju Vaseg Kolegu Nestorovica. Masovno okupljanje/masovni imunitet!!

 2. Obaveznost nosenja maski samo ako se umesto besplatnih zastava budu delile besplatne maske.
  Masovno okupljanje bilo koje vrste je posledica nesvesnosti rizika.
  A svesnost se postize edukacijom, edukacijom, edukacijom.
  I informisanoscu, informisanoscu, informisanoscu.
  Uz pretpostavku poverenja, poverenja, poverenja u edukatore i medije.
  Bez trpanja nekompetentnih mirodjija u svaku corbu.

 3. Prvo,skinite tu masku sa vrata,ostaviće vam pruge po vratu..kad je već ne nosite.Šta glumite?Pa doktore Konj,ako nemožete da to zakonom zaustavite i zabranite a stručnjaci se sa vama slažu,onda nemojte džabe palamuditi kao na pijaci!Svaki dan neka nova glupost,konstantno neko plašenje naroda,kako nas samo vlast može spasiti i niko drugi,borba protiv neprijatelja..banalije..Znamo da bi vi svi voleli da vas ubace u neki rijaliti,od vas do precednika!Pa da se tamo proseravate do mile volje.Srbija ima veći problem od korone a to je bolestan um,obraz nam je kao đon..dotakli smo moralno dno!Jer da nismo,ni vi nebi bili na vlasti,šlihtare i prodane duše!Srbiji se ne piše dobro.Svakodnevno kroz razne medije pokušavam da upozorim na ekonomski kolaps koji nam uskoro sledi jer dnevno gubimo preko 150 ljudi,što od bele kuge što od bežanja u inostranstvo od naprednog blagostanja!Sledeće godine je popis,onda ćete se kao šokirati pa opet po starom?Nemamo više radničku klasu,za najosnovnije delatnosti i zanimanja bez kojih država ne može nemamo dovoljno ljudi.Jedna propala delatnost vuče tri za sobom..Ali u Srbiji igleda svi žele da budu glumci,omiljani zanat.Samo da se glumata!Srbivud..

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.