Kon: Nema novih lekara, situacija u Beogradu katastrofalna 1Foto: BETAPHOTO/ VLADA SRBIJE SLOBODAN MILJEVIC

Epidemiolog Predrag Kon rekao je danas da „nema novih lekara“ koji bi mogli da pomognu zdravstvenom sistemu Srbije u borbi protiv korona virusa, navodeći da „ne može student-volonter da radi sa najtežim slučajevima“.

Kon je za RTV Vojvodine rekao da je situacija širom Srbije kritična, posebno u Beogradu, gde je „iz vanredne prešla u katastrofalnu“.

Upitan da li će trijaža biti „sledeći scenario za Srbiju“, Kon je rekao da je još moguće da se to ne dogodi i da se nada da u Srbiji neće doći do toga da se pacijenti vraćaju kući jer im pomoć ne može biti pružena.

Kako je kazao, „koliko on zna“ još niko nije vraćen kući zbog nedostatka mesta.

Upitan da li će biti ponovnog zatvaranja ili vanrednog stanja, Kon je rekao da se ne planira zatvaranje kao u martu i aprilu, niti vandredno stanje.

„Sada nema reči o uvođenju vandrednog stanja. U početku je to bilo potrebno, jer nam je virus bio nepoznat“, rekao je epidemiolog.

Izneo je da se sada razmišlja o većem skraćenju radnog vremena ugostiteljstva, o radu od kuće, vrtićima i nastavi u školama.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

30 reagovanja na “Kon: Nema novih lekara, situacija u Beogradu katastrofalna”

    • nemas ime i komentarises. i nije te sram. doktori se bore a ti slijedis misli i deziformacije od danas. kako vas nije sram?

    • Vase pitanje bolje postavite ovim silnim IGNORANTIMA BEZ MASKE !!! Ili ste mozda zamisljali Dr. Kona kako sa bicem u ruci tuce Ignorante po Srbiji ?

  1. Ne znam da li bi bilo i tada toliko pozitivnih ljudi na kovid da su mere Kriznog štaba sprovele još u oktobru, ali je takođe svima jasno da su neke mere koje je podržala Vlada zakasnele. A zašto? Pa nismo imali ni Vladu ni Skupštinu mesecima. Koja država može sebi da priušti da mesecima ne formira bitne poluge vlasti kada vlada ovakva pandemija i kada su potrebne posebne mere i podrška ekonomiji!?

    • U oktobru smo imali vladu i skupštinu u istoj meri u kojoj ih i sad imamo. Vladu, skupštinu, tužilaštvo, krizni štab, sve institucije u kojima se donose važne odluke čini jedan čovek, a to je naravno aleksandar vučić. Naravno da je trebalo još početkom oktobra uvesti mere, ali i mnogo ranije. Npr. Trebalo je uvesti više autobusa u GSP, pa situacija u Bg ne bi sad bila katastrofalna. Trebalo je proletos uvesti mlade lekare pa oni sad ne bi bili ‘pripravnici volonteri’ već osposobljeni lekari. Trebalo je uraditi na vreme još mnogo stvari da bi se spremnije dočekao drugi talas za koji se ispravno prognoziralo da će doći na jesen. Kod nas nažalost o svemu tome odlučuje jedan čovek koji je za sve to diletant, a to je naravno aleksandar vučić. Čovek koji se pita za sve, a za sve diletant, osim za opstanak na vlasti.

    • Sandrice dušo, pa kako nismo imali bitne poluge vlasti?? Pa ovde postoji samo jedna poluga, a ta nas „radi“ već godinama. Šta bi se promenilo da smo imali „vladu“ ili ne daj bože cirkus od „skupštine“?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.