Foto: N1

Ambasador Ukrajine je pozdravio reforme koje je Ministarstvo pravde sprovelo i izrazio uverenje da će dalji reformski procesi doneti još bolje rezultate, što pozitivno utiče i na privlačenje stranih investitora, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Aleksandrovič je napomenuo reforme koje njegova zemlja sprovodi u oblasti pravosudnog sistema, a posebno se osvrnuo na novi antikorupcijski sistem.

On je ukazao da u Ukrajini na polju suzbijanja i borbe protiv korupcije radi nekoliko nezavisnih državnih agencija, kao što su Agencija za sprečavanje korupcije, Nacionalni antikorupcijski biro Ukrajine, kao i Specijalno tužilaštvo.

Kuburović je istakla da i Ministarstvo pravde ulaže velike napore u borbi protiv korupcije i ukazala da dva ministarstva imaju velike mogućnosti u razmeni iskustava u toj oblasti.

Govoreći i o drugim poljima saradnje sagovornici su se saglasili da obe države intenzivno rade na digitalizaciji, a posebno u oblasti e-pravosuđa i uvođenja elektonskih registara.

Aleksandrovič i Kuburović u zaključili da bi Protokol o saradnji između dva ministrstva pravde, koji bi u narednom periodu mogao biti potpisan, samo učvrstio dobre odnose.