Javnom preduzeću SPC „Vojvodina“ je potrebno trajno rešenje koje će omoguciti da on bude funkcionalan, finansijski stabilan i na korist svim građanima.

Pozivamo pojedine opozione partije da prestanu sa nekakvom „odbranom“ JP SPC „Vojvodina“ koji svakako, zbog LSV neće biti srušen i da umesto političkog marketinga i pukih parola daju konkretne predloge rešenja problema u kojima se on nalazi, navedeno je u saopštenju.

Sigurno je da su se okolnosti u kojima JP SPC „Vojvodina“ radi danas promenile i da je konkurencija u komercijalnom delu njegove delatnosti daleko jača, jer danas u Novom Sadu postoje i Merkator, BIG , kao i novi trgovački centar koji se upravo završava. I to se mora imati u vidu tokom analize koju je potrebno sprovesti.

Mora se učiniti doslovno sve da se ovaj sportski i poslovni centar sačuva.

Ova stranka podseća da je već jednom pokazala šta za nas znači boriti se za njega:

„Preuzeli smo odgovornost za JP SPC „Vojvodina“ 1998. u trenutku kada je imao ondašnjih 190 miliona dinara duga, radnicima dugovao sedam delova plata. Nije radila klima u zgradi, niti led u ledenoj dvorani. Predali smo ga 2005. godine sa nula dinara duga, 30 miliona dinara na računu i sa jos 18 miliona u potraživanjima“.

Radio je punim kapacitetom. Procenat naplate od poslovnog prostora u tom trenutku je bio 98 odsto, a od sportskih aktivnosti oko 90 odsto, zaključuje LSV.