Majdanpek: Broj aktivno zaraženih u padu, masovna imunizacija se nastavlja 1Foto: J.B.K.

U kovid ambulantama majdanpečkg Doma zdravlja juče je testirano 35 osoba i rezultati testova su pokazali prisustvo korona virusa kod pet pacijenata, dok je izlečeno sedam bolesnika.

Aktivno zaraženo kovidom 19 u opštini Majdanpek je 39 bolesnika i osmoro njih je zbog teže kliničke slike hospitalizovano u zdravstvenim ustanovama tercijarnog tipa.

Od početka epidemije testirano 6.265 osoba i isto toliko rezultata stiglo je u Dom zdravlja Majdanpek, prema čijim podacima je bilo 1.337 pozitivnih i 4.882 negativna rezultata. Istovremeno, dakle od 14. aprila 2020.godine kada je u majdanpečkoj opštini registrovan prvi slučaj zaražavanja korona virusa do juče zaraženo je 1.384 osoba, izlečeno je 1.299, a od posledica virusne infekcije preminulo je 46 pacijenata.

Tokom masovne imunizacije u ovoj je opštini dato više od 7.500 doza sve četiri vrste vakcina koje su dostupne u Srbiji, a revakcinisano je preko 3.300 građana.

Samo tokom jučerašnjeg prepodneva, kako je Danasu rekao dr Vladica Petrović u Zdravstvenoj stanici Donji Milanovac dato je 56 doza FajzerBiontek cepiva, što pokazuje  interesovanje stanovništva za vakcinaciju. U opštini Majdanpek je 13.500 punoletnih stanovnika.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.