Malagurski: Sumorna medijska slika uz brojna kršenja zakona 1Foto: Medija centar Beograd

Na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru on je ukazao i na nepostojanje medijskih sloboda u Srbiji i da na medijskoj sceni ne postoji dovoljan i ravnopravan pristup različitim mišljenjima.

„Kažu, ako vam se ne sviđa, nemojte da gledate. To je kao da gledate ubistvo na ulici, pa ako vam se ne sviđa okrenite glavu na drugu stranu. To je nedopustivo“, rekao je Malagurski.

On je ocenio i da danas u Srbiji nema ni onoliko medijskih sloboda koliko je bilo za vreme diktature u Čileu 1988.

„Pred plebiscit o tome da li Pinoče treba da ostane na vlasti ili ne, mesec dana pred to odlučivanje, sve opcije za i protiv imale ravnopravno po 15 minuta televizijskog programa“, naveo je Malagurski.

Izvršna urednica Slobodne televizije Hana Adrović najavila je da će od subote kraljevačkoj Ka TV početi da se emituje informativni program Slobodne televizije.

Ona je pozvala sve medije i novinare koji su zainteresovani za saradnju sa Slobodnom televizijom da se jave i na taj način, kako je ocenila, učestvuju u jačanju slobodnih medija u Srbiji.

Ona je najavila i da će se od kraja oktobra timu Slobodne televizije pridružiti i Đorđe Vukadinović, kao i da će svoju emisiju imati i manekenka i DJ Irena Krstić.