Foto: Medija centar

I za nas i, koliko vidim, za predstavnike vlasti to je traumatičan događaj, upravo jer imamo nekoliko slučajeva ubistava novinara, zbog lošeg iskustva to je svakako bilo trauma u ovom periodu dok Cvetković nije pronađen ili dok se pojavio, rekao je Matić za N1.

Neopohodno je da se do tančina sazna šta se događalo ovih dana, to je moguće i mora da se dogodi, kao nauk da ne dolazi ubuduće do ovakvih situacija, rekao je Matić.

Prema njegovim rečima, trebalo bi da postoji neki protokol šta se radi u sličnim situacijama, pa bi bilo logično da je u danu nestanka Cvetkovića u Beloj Crkvi formiran štab, koji bi činili i predstavnici nadležnih institucija i medijskih udruženja i da su se redovno davala saopštenja.

Potrebno je poverenje između predstavnka države i novinara. Ima situacija koje zahtevaju urgentna rešenja, npr nasilje nad novinarima, to zahteva brzo podizanje optužnica, urgentne kazne, smatra Matić.

Matić je istakao i da je važno da se u slučaju Stefana Cvetkovića oglasio i tužilac i da je izneta određena količina podataka bez određenog usmeravanja javnosti u nekom smeru.

Ni sutra, posle Cvetkovićevog obraćanja, nećemo verovatno saznati punu istinu jer će biti osporavanja verzije koju je Cvetković rekao ili nije rekao, upozorio je Matić.