Ministarstvo kulture pozvalo medijska udruženja da preispitaju svoju odluku 1Foto: Bojan Cvejić

Ministarstvo kulture i informisanje pozvalo je udruženja i asocijacije koje su istupile iz Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara da još jednom preispitaju svoju odluku, kako bi mogli da nastave zajednički rad na poboljšanju bezbednosti i zaštiti novinara, a sve u cilju stvaranja boljeg medijskog okruženja, navodi se u saopštenju.

Za tri meseca rada ova Radna grupa je pokazala da može zajedno ne samo svojim predlozima, već i konkretnim delovanjem u okviru svog mandata, da pruži veliki doprinos da se bezbednosni položaj novinara poboljša, kao i da se njihova zaštita podigne na jedan viši nivo, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Podsećamo da je realizacija projekta „SOS telefon” samo jedan mali, ali značajan korak u tom procesu kroz koji je put u ostvarivanju zaštite novinara precizno trasiran, a sve u cilju pravovremene i efikasne zaštite novinara, precizira se u saopštenju.

Ministarstvo kulture i informisanja smatra da je na narednom sastanku, koji je planiran ovog meseca, bilo prostora da se razmotre sve aktuelne teme koje su vezane za bezbednost i zaštitu novnara, zaključuje u svom saopštenju Ministarstvo.

Podsetimo, Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM) i Poslovno udruženje Asocijacije nezavisnih lokalnih medija „Lokal pres“ juče su istupili iz Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara Vlade Srbije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Ministarstvo kulture pozvalo medijska udruženja da preispitaju svoju odluku”

  1. Oni koji vas pozivaju na preispitivanje su u glavnom odboru stranke koja je glavni inspirator i pokretač napada na novinare, na čelu sa Vučićem, koji ne propušta da u svojim svakodnevnim medijskim obraćanjima ne pokazuje nikakvo poštovanje prema novinarskoj profesiji.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.