Ministarstvo o tvrdnjama Vojnog sindikata: Puko obmanjivanje javnosti 1Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane ocenilo je da je današnje saopštenje Vojnog sindikata Srbije (VSS) o stanju u Vojsci Srbije, „puko obmanjivanje javnosti i davanje potpuno lažne slike o životu i radu u VS“.

Regujući na saopštenje VSS u vezi sa presudom Vojnodisciplinskog suda u Novom Sadu kojom se generalnom sekretaru sindikata izriče kazna gubitka službe u vojsci, Ministarstvo odbrane je navelo da su vojnodisciplinski sudovi u svom radu „potpuno nezavisni pa i od komandovanja u VS“.

„Dovođenje u vezu vojnodisplinskih sudova i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kada je u pitanju izricanje presuda vojnodiscplinskih sudova kao nezavisnih disciplinskih organa, potpuno je neosnovano, a u saopštenju Vojnog sindikata Srbije i krajnje tendenciozno, jer i ovaj slučaj koriste za svoje neosnovane i na lažima zasnovane optužbe na račun VS“, stoji u saopštenju.

Iz tog resora su podsetili da je Javno tužilaštvo odbacilo sve dosadašnje tužbe Vojnog sindikata Srbije protiv rukovodilaca u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, jer kako se navodi, „nisu potkrepljene nikakvim dokazima i argumentima“.

„Očigledno je da se radi o političkim motivima neuspelog političara i lažnog sindikalca koji je predsednik Vojnog sindikata iako nije pripadnik Vojske Srbije“, piše u saopštenju Ministarstva odbrane.

Vojni sidikat Srbije (VSS) upozorio je ranije danas da je stanje u vojsci „katastrofalno“ i najavio mogućnost organizovanja javnih protesta tim povodom.

Sindikat je u saopštenju zatražio hitnu reakciju javnog tužilaštva, nadležnih inspekcija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića pošto je upravni disciplinski organ Ministarstva odbrane u ponovljenom postupku izrekao kaznu gubitka službe generalnom sekretaru VSS.

„Nasilje i silovanje prava i pravde koje sprovodi administracija odlazećeg ministra Vulina, presedan je u svetskoj i evropskoj istoriji sindikalizma i Srbije koja se sve više udaljava od slobodne i pravne države. Ukoliko se u vojsci odmah ne zavede red i obezbedi poštovanje zakona i elementarnih ljudskih i radničkih prava i sloboda, bićemo prinuđeni da uzmemo pravdu u svoje ruke i odbranimo se od nasilja koje trpimo zadnjih pet godina“, piše u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Ministarstvo o tvrdnjama Vojnog sindikata: Puko obmanjivanje javnosti”

  1. Da li ce neko odgovarati za kriminal u nabavkama reagenasa i lekova za vojno zdravstvo!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.