Ministarstvo trgovine dodelilo još 17 miliona dinara za uređenje tvrđave u Prokuplju 1Prokuplje Foto: Wikipedia

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelilo je Prokuplju 17 miliona dinara za nastavak radova na uređenju brda Hisar, kazali su agenciji Beta u lokalnoj samoupravi u tom gradu.

Novac je dodeljen za projekat „Unapređenje dostupnosti kulturnih dobara na brdu Hisar rekonstrukcijom puta dr Aleksa Savić“, za koji je već bilo obezbeđeno oko 50.000.000 dinara.

Ta sredstva su upotrebljena za rekonstrukciju citadele na vrhu Hisara, asfaltiranje parking prostora, instaliranje javne rasvete duž puta Dr Aleksa Savić i rekonstrukciju puta od Doma kulture do restorana Savićevac.

Vrednost prethodnih radova na Hisaru, koji su obuhvatili kompletnu restauraciju i sanaciju bedema, kao i popravku oštećenih delova zida Jug Bogdanove tvrđave iznosila je 20 miliona dinara, dok je za rasvetu od prokupačkog Doma kulture do restorana Savićevac i za izgradnju parking prostora utrošeno 10 miliona dinara.

„Cilj nam je zaštita i očuvanje kulturnog i istorijskog nasleđa, odnosno srednjevekovne Jug Bogdanove tvrđave na brdu Hisar, da na taj način omiljeno izletište Prokupčana postane značajan deo turističke ponude našeg grada“, kazali su iz lokalne samouprave.

Radovi će biti završeni do kraja leta ove godine.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Ministarstvo trgovine dodelilo još 17 miliona dinara za uređenje tvrđave u Prokuplju”

  1. Znate li da ce Jug Bogdanova kula da se srusi ? Zasto ne opredelite sredstva da se sanira , jer je ona granicnik i pokazatelj , kpliko je znacajna i velika sana tvrdjava bila !

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.