Za tu priliku je dogovoreno sa opštinom Sremski Karlovci i predsednikom Milenkom Filipovićem da Ansambl nastupi u sali slavne Karlovačke gimnazije koja je jedna od najlepših u Srbiji a poseduje i najbolju akustiku. Sala je bila prepuna a publiku su pretežno činili mladi slušalaci, učenici osnovne škole i Gimnazije. Koncertu su prisustvovali :gradonačelnik grada Požarevca Miodrag Milosavljević, potpredsednik Skupštine grada Požarevca Milić Jovanović, direktor Centra za kulturu Požarevac književnik Aleksandar Lukić, direktor ergele „Ljubičevo“ Vladan Janković, direktor Muzičke škole „S. Mokranjac“ Zoran Marić sa saradnicima, kao i čelnici lokalne samouprave Sremskih Karlovaca, direktori škola, profesori i brojni poklonici muzičke umetnosti. Koncert Ansambla, koji broji preko 120 članova, prihvaćen je sa oduševljenjem. Solisti Marta Blagojević i Galina Perić interpretirale su staru srpsku narodnu muziku, u aranžmanu Ilije Rajkovića, na veoma emotivan način što je publika bogato nagradila aplauzima.

Svakom ansamblu i muzičaru je čast da nastupiti u jednom tako reprezentativnom prostoru kao što je koncertna sala Karlovačke gimnazije, najstarije ustanove te vrste u zemlji, čiji su mnogi učenici postali slavni ljudi i tu priliku je ansambl Muzičke škole iskoristio da se prikaže u najboljem svetlu što su potvrdili i organizatori koncerta.

Ovaj prvorazredni muzički događaj motivisao je domaćina da Ansambl iz Požarevaca pozove radi nastupa u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu zajedno sa Eparhijskim horom iz Karlovaca krajem januara naredne godine.

Uprava grada Karlovca potrudila se da sve svoje goste povede u obilazak znamenitih ustanova kao što su: Bogoslovski seminar, Patrijaršijski dvor, Saborna crkva posvećena Svetom Nikoli, Kapela mira gde je potpisan Karlovački mir, Stefaneum, Vidikovac… Po svoj prilici, ovo su prvi koraci u daljem približavanju gradova Požarevca i Sremskih Karlovaca a, posle ovih kulturnih kontakata, otvoren je širok prostor za raznovrsne oblike plodne saradnje u mnogim oblastima.