MSP Kosova najoštrije osuđuje pritvaranje kosovskog državljanina u Srbiji 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Meljiza Haradinaj Stubla rekla je da ministarstvo na čijem je čelu najoštrije osuđuje hapšenje kosovskog državljanina Agima Gjocaja od strane Srbije tokom tranzitnog putovanja kroz teritoriju Srbije.

„MIP zahteva od Srbije hitno puštanje Agima Gjocaja koji je nepravedno pritvoren. Takođe ističemo da su optužbe protiv njih neutemeljene, namerne i politički motivisane“, napisala je on na fejsbuku.

Ministar Haradinaj-Stublla zatražila je od Brisela i država velike petorke da zatraže od vlasti u Beogradu da prestanu sa takvom praksom.

„Stara politika Srbije, koju vodi (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić, i dalje je u suprotnosti sa svim evropskim vrednostima kojima teže i suprotna izjavama koje daju pred međunarodnom zajednicom o navodnoj „posvećenosti i spremnosti“ za proces pune normalizacije odnosa sa Kosovom i dobrosusedstvo u regionu. Ove akcije su nastavak napora Srbije da sabotira Republiku Kosovo izdavanjem lažnih naloga za hapšenje i manipulisanjem njihovim medijskim kanalima kroz kontinuiranu rasističku propagandu“, rekla je kosovska šefica diplomatije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

9 reagovanja na “MSP Kosova najoštrije osuđuje pritvaranje kosovskog državljanina u Srbiji”

  1. Agima Gjocaja je Srpski drzavljanin uhapsen od strane legalih organa republike Srbije. A ovaj Mip Kosova je ko da ja osnujem Mip Beograda I glumim ministarstvo . Odlican posao nase policije

  2. ‘Lazni nalozi za hapsenje’ protiv, ‘lazne drzave’, … stvar skoro da zvuci logicno?

    • @Baki Bec

      Cenis da Albanci koji su ubijali Srbe ne treba da se hapse? Po vama ubijanje Srba nije zlocin nego je valjda nesto uzviseno? Nije vas sramota?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.