Foto: Dejana Majstorović

U saopštenju se navodi da je policija preduzela sve mere iz svoje nadležnosti na trasi kretanja navijača u cilju sprečavanja eventualnih prekršaja i krivičnih dela i tom prilikom nije uočeno da su oni naneli štetu objektu „Prajd info centra“ ili zaposlenima koji su se nalazila u njemu.

Po prijavi radnika obezbeđenja da su navijači razbili izlog na objektu policijska patrola je odmah stigla na lice mesta, obavila razgovor sa njim i utvrdila da na nema oštećenja, a da se na trotoaru nalaze četiri prazne limenke i delovi staklene flaše, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je policija o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela, kao i da, s obzirom da nema ni oštećenja na objektu, nema osnova za vršenje uviđaja.

Političke stranke koje ocenjuju da su policijski službenici odbili da izvrše uviđaj MUP podseća da nalog za vršenje uviđaja policiji ne može davati bilo ko na ulici i po sopstvenoj želji, već samo i isključivo tužilac. Maliciozne optužbe da policijski službenici nisu hteli da zaštite pripadnike LGBT populacije suvišno je i komentarisati, s obzirom da je opštepoznato da „Parada ponosa“ u Beogradu niz godina unazad, upravo uz predani rad policijskih službenika, protiče bez incidenata, stoji u saopštenju.

Povezani tekstovi