Prema odluci žirija 21. INTERFER u kategoriji TV reportaža prvo mesto osvojila je Nataša Đulić Banović sa RTS za reportažu „Tamo daleko, u Škotskoj“, drugu nagradu osvojili su Marko Novičić, sa TV Prva, za reportažu „Dobar loš naslov“ i Branko Lazić iz Republike Srpske za „Biti ili ne biti – Ivan Hiti“, a treću Bratislav Ilić sa B92 za reportažu „Od rata do blata“.

U kategoriji Novinska reportaža prvu nagradu je osvojio novinar „Večernjih novosti“ Boris Subašić za reportažu „Preživi samo onaj ko veruje“, drugo mesto su podelili novinarka „Frankfurtskih vesti“ Jelena Petković za „Hrabro srce baka Kate“ i novinar „Kurira“ Zoran Šaponjić za reportažu „Svetlana majka hrabrost i njenih šestoro“, a treće mesto Sandra Zekić iz VICE za „Šta sam naučila od azilanata u Srbiji“.

U kategoriji Radio reportaža prvo mesto osvojila je novinarka RTV Novi Sad Irina Samopjan za „Šest sekundi“, na drugom mestu su Jasmina Bukva, novinarka Radio Snaga Naroda, za „Kako je sistematski uništen humor u Srbiji“ i Milena Radić, sa Radio Beograda 2, za „Beli štap Ane Jovčić“, a treće mesto novinar Radio Novosti Igor Aleksić za reportažu „Da li tviterašica sme da bude čistačica?“.

Prvo mesto u kategoriji Foto reportaža osvojio je Rade Prelić, iz Tanjuga, za reportažu „Senka“, drugo mesto Vladimir Živojinović za „Migranti, Idomeni kamp“ i Miladin Mihajlović iz Republike Srpske za „Posle burne noći“, a treće mesto Anđelko Vasiljević iz „Politike“ za „SPA Bara Ovča“.

Specijalne nagrade u kategoriji Foto reportaže dobili su Goran Tomašević, iz Rojtersa, za „Borbe u Sirtu“, Branko Milešević za „Ikarov pogled“ i Grant Ashford, iz Australije, za „Street life (Život ulice)“.

U kategoriji Društveno odgovorna reportaža prvo mesto osvojio je novinar TV N1 Miodrag Sovilj za „Stokholmski sindrom?“, drgo mesto novinarka TV Foruma iz Prijepolje Mileva Malešić za „Selo živi dok živi škola“ i Olena Tkalich, iz Ukrajine, za „Ne bojim se da kažem“, a treće mesto novinar „Blica“ Vladimir Lojanica za reportažu „Stiže zima, a meni nema jaknu ko da kupi“.