Foto: B. Blagojević

Na području Beograda uhapšeno je osam osoba zbog sumnje da su od juna 2018. do danas kao organizovana kriminalna grupa po narudžbi pravile lažne pasoše, lične karte, vozačke dozvole država članica Evropske unije.

Sumnja se da su izradili oko 2.000 lažnih javnih isprava koje su naplaćivali po ceni od 100 do 800 evra u zavisnosti od vrste dokumenta, a prilikom pretresa na teritoriji Beograda pronađene su dve štamparije i veća količina već izrađenih javnih isprava.

Druga organizovana kriminalna grupa koja se sastojala od 12 osoba delovala je na području Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Požarevca i drugih gradova i mesta i izrađivala lažne javne isprave u iznajmljenim prostorijama.

Takođe, sumnja se da je i ta organizovana kriminalna grupa izradila više od 2.000 dokumenata s tim što su je njihova početna cena za izradu lažnih javnih isprava bila od 300 do 800 evra po dokumentu. Posle saslušanja osumnjičenih, tužilac za organizovani kriminal doneće odluku o daljem toku krivičnog postupka, navedeno je u saopštenju.

Povezani tekstovi