Znanje vam niko ne može oduzeti i zahvaljujući vrednom radu i postignutim rezultatima, siguran sam da ćete školovanje nastaviti na željenom smeru u srednjoj školi i na fakultetu. Naše je da vam pomognemo koliko je to u našoj moći, da vam olakšamo taj napor koji ulažete da u svom školovanju postignete uspehe vredne divljenja svih nas, jer ste upravo vi naša budućnost i temelj na kojima počiva opština Negotin. – rekao je pored ostalog predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković na prijemu za najuspešnije đake, učenike generacije osnovnih i srednjih škola i učenike koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima. Negotinska opština ove je godine sa po 30 hiljada dinara nagradila deset učenika generacije – četvoro srednjoškolaca: Mariju Stanojević, Nevenu Šalarević, Anu Jindra i Tamaru Stamenković, kao i šestoro osnovaca: Bogdana Brzulovića, Miloša Tomića, Anju Pavlović i Uroša Stojanovića iz negotinskih osnovnih škola i Uroša Zdravkovića iz Štubika i Nataliju Karalić iz Prahova.

Na prijemu koji je zajedno sa Zoricom Mijušković, načelnicom Opštinske uprave i Slobodanom Dinulovićem, članom Opštinskog veća zaduženog za resor obrazovanja priredio prvi čovek opštine novčane nagrade uručene su i učenicima koji su ove školske godine ostvarili plasman na prva tri mesta na republičkim takmičenjima i smotrama. Nagradu od 10 hiljada dinara za osvojeno prvo mesto na republičkom takmičenju dobilo je desetoro učenika, sa po devet hiljada dinara nagrađeno je desetoro đaka za osvojeno drugo mesto, a sedmoro njih dobilo je po osam hiljada dinara za treće mesto. Nagrađeni su i đaci koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim smotrama, po šest hiljada dinara dobila su dva učenika za prvo mesto na republičkoj smotri, za drugo mesto sa pet hiljada dinara nagrađen je jedan učenik, a njih troje je nagrađeno sa po četiri hiljade dinara za osvojeno treće mesto na republičkoj smotri.

Opština Majdanpek već tri godine zaredom tablet računarima nagrađuje osnovce koji su osmogodišnje školovanje završili sa svim peticama. Nedavno je predsednik opštine Majdanpek organizovao prijem za 16 “Vukovaca” iz pet osnovnih škola gde im je uručujući tablet računare rekao da je “ulaganje u znanje uvek dobra investicija i da je to nešto što vam niko ne može uzeti”.