Nevladine organizacije i mediji osuđuju napade na manastir Visoki Dečani 1Foto: BETA/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/MO)

Grupa nevladinih organizacija i medija sa Kosova osudila je danas, kako su naveli, neosnovane napade Saveta za zaštitu ljudskih prava na Kosovu na igumana manastira Visoki Dečani Savu Janjića i ocenila da saopštenje tog Saveta ukazuje da nisu tačne tvrdnje da taj manastir i srpska zajednica nisu ugroženi.

„Pomoć i zaštita koju su dobile albanske izbeglice u manastiru Visoki Dečani tokom 1999. godine predstavljaju jedinstveni primer ljudskosti u bezumlju rata… Napadom na Savu Janjića, teškim i neosnovanim optužbama, Savet za zaštitu ljudskih prava na Kosovu podriva sve napore za mukotrpnu izgradnju boljih međuetničkih odnosa između albanskog i srpskog društva na Kosovu“, navodi se u saopštenju.

Oni su dodali da se upravo ta organizacija i u prošlosti isticala u širenju lažnih vesti i međuetničke mržnje, pre svega usmerene prema srpskoj zajednici na Kosovu.

„Zahtevamo od institucija Vlade Kosova i međunarodnih predstavnika na Kosovu da jasno osude stavove Saveta za zaštitu ljudskih prava na Kosovu, i pruže svu neophodnu zaštitu i podršku Savi Janjiću i manastiru Visoki Dečani“, dodaje se.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Nevladine organizacije i mediji osuđuju napade na manastir Visoki Dečani”

  1. Na Kosovu su svi ugrozeni, albanci kosova, lokalni srbi, bosnjaci,
    romi/ashkalije, turci i goranci. Taman koliko ima zvezdica i nova zastava Kosova. Sto se tice Decana i igumana Save Janjica, treba da prihvate Kosovo kao svoju zemlju i domovinu (bez sugestija trovaca iz Beograda) i sve ce biti normalnije i prirodnije. Sve ostalo je samo propaganda.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.