NIN objavio nove iskaze iz istrage o ubistvima grupe Belivuka i o Jovanjici 1foto Peđa Milosavljević / STARSPORT)

Nedeljnik NiN u sutrašnjem broju donosi iskaz Bojana Hrvatina, osumnjičenog da je pripadnik grupe Veljka Belivuka, koja se tereti za najteža krivična dela, u kojem je on inspektorima SBPOK-a rekao da je gledao kada je Belivuk ubijao prethodno namamljene žrtve.

Ovaj nedeljnik je objavio i iskaz iz Tužilaštva Marka Miljkovića, osumnjičenog da je sa Belivukom bio šef grupe, u kojem govori o slučaju „Jovanjica“ i tvrdi da je navodno, s tim u vezi, bio u kontaktu sa ministrom Aleksandrom Vulinom.

Hrvatin je ispričao da je u Belivukovoj grupi dobio telefon sa zaštićenom Skaj aplikacijom i da je Belivuk na Skaju bio „Soprano“, Miljković „Кratos“, a naveo je kodna imena – nadimke na aplikaciji za os­tale članove grupe, između ostalih da je Radoje Zvicer koristio nadimak Borna.

Detaljno je opisao kako je namamljen Goran Ve­ličković Goksi, u čemu je sam učest­vovao.

Naveo je da nije prisustvovao maltretiranju Veličkovića, ali da mu je Miljković ispričao „da ga je on lično ‘rešio’ jednim udarcem se­kire“.

Prema njegovim rečima, za učestvovanje u otmici Veličkovića dobio je 10.000 evra od Belivuka.

Hrvatin je opisao kako su Belivuk i Miljković, kada su otišli u Crnu Goru, stupili u kontakt sa osobom koja im je otkrila „štek“ člana škaljaraca preko koga su hteli da navuku Laza­ra Vukićevića i Aleksandra Šarca, koji je ubijen u sačekuši.

Detaljno je opisao kako je Vukićević namamljen preko Skaja, u čemu je i sam učestvo­vao.

Rekao je da je učestvovao u ubistvu Zdravka Radojevića.

Rekao je i s kim je sve učestvovao u ubistvu Milana Lje­poje.

Naveo je da je imao zadatak da izazove lažni sudar, kao i u slučaju Radojevića, kada su Ljepoju vozili u Ritopek, da bi presekli put eventu­alnoj njihovoj pratnji.

Ispričao je kako su prvo gledali Ljepojin tele­fon sa Skaj aplikacijom i ispiti­vali ga o kontaktima. Naveo je da su u tajnu prostoriju on, Miljković i Miloš Budimir odveli Ljepoju dok su ostali pripadnici grupe ostali u kući. Opisao je kako je gledao kada je Belivuk ubio Ljepoju nožem.

Hrvatin je naveo i da su preko Skaja slali fotografije masakriranih tela Filipu Кoraću, vođi suparničkog klana.

Imenovao je članove grupe i rekao da su Belivuk i Miljković bili vodje, ali nije govorio o kontaktima sa pojedincima iz institucija.

Miljković je govorio o Jovanjici, ali indirektno, ne navodeći o kojoj plantaži je reč.

Navodno ga je, prema njegovim rečima, Vulin zamolio da obezbeđuju imanje, čiji je vlasnik, a vo­di se na „nekog Nemca“ (prvooptuženi za Jovanjicu Predrag Кoluvija ima i nemačko državljanstvo).

Miljković je tu navodnu ponudu odbio jer nisu hteli da rade zajedno sa agentima BIA.

Dodao je: „Malo nakon tog razgovora dešava se hapšenje u tom gazdinstvu što ja vi­dim iz medija i pustim mu poruku: ‘Je l’ ovo istina što se priča?’ On meni na to odgovara kratko: ‘Ona sl… i ku… Dijana će mi za ovo debelo platiti.’ Posle toga nismo razgovarali na tu temu“, piše NIN, u broju koji je od sutra u prodaji.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “NIN objavio nove iskaze iz istrage o ubistvima grupe Belivuka i o Jovanjici”

  1. Dok ne pocne sudjenje, svi detalji slucaja postace „javna tajna“. A cemu onda sva ova sarada?

  2. Da li će vlast demantovati i ove navode Bojana Hrvatina kao što je to učinila u odnosu na izjavu Belivuka, ili će sada mudro ćutati kada Hrvatin optužuje sebe i druge okrivljene?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.