Niš: Pons aplikacija za brzu prijavu problema u saobraćaju osoba sa invaliditetom 1Foto: B. Cvejić

Predstavnik PONS fondacije Ivan Novković predstavio je danas aplikaciju „Pons fondacija“ i istakao da bi ona trebalo da reši polovinu problema sa kojima se u saobraćaju susreću osobe sa invaliditetom.

„Probleme u saobraćaju koje osobe sa invaliditetom budu prijavljivale putem aplikacije, prosledjivaćemo gradskom većniku, a on će davati naloge za postupanje komunalnoj policiji ili javno-komuanlnim preduzećima“, istakao je Novković.

On je kazao da će se ozbiljnim problemima na koje budu ukazale osobe sa invaliditetom baviti posebna radna grupa u kojoj će biti predstavnici većeg broja ustanova i javnih preduzeća u tom gradu.

Prema njegovim rečima, putem aplikacije „Pons fondacija“ stiglo je već pet pritužbi osoba sa invaliditetom i te pritužbe se odnose na zauzeće parkinga koji je namenjen parkiranju vozila osoba sa invaliditetom i zauzeće taktilnih staza (namenjene za slepe i slabovide osobe) ambalažom koja pripada trgovinskim radnjama.

Novković je istakao da aplikacija „Pons fondacija“ može da se preuzme u gugl plej prodavnici i za sada mogu da je preuzmu samo android uredjaji.