Foto: M. V.

Pored ove naknade, nezaposlene majke imaju pravo i na jednokratni roditeljski dodatak u iznosu od 50.000 dinara, a njega je ovog meseca dobilo 11 majki.

Osim novca, porodilje su dobile na poklon i auto-sedište za bebe i besplatne karte za parking u gradu, koje se mogu koristiti do navršene prve godine deteta. “Nikada nismo imali ovakav dan, da ovoliko beba bude prisutno. Ja sam zadovoljan i srećan, imamo ovde desetak beba koje treba da budu nagrađene, čestitam vam rođenje deteta. Ovo je peti put da uručujemo nagrade, a za to vreme je rođeno oko sto beba. Želim vam da imate još dece i da se viđamo i dalje“, poručio je Dragan Milić roditeljima.

Uručenje novčanih naknada i poklona za porodilje u Velikom Gradištu, organizuju se u skladu sa Odlukom o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana, koja se sprovodi od 2011. godine. Iz opštinskog budžeta pomaže se i bračnim parovima, koji nakon sklapanja braka dobijaju 20.000 dinara, a pomaže im se i kroz plaćanje troškova vantelesne oplodnje. Pomoć porodici pruža se i kroz besplatan vrtić za treće dete i besplatnom užinom i prevozom za đake. Srednjoškolcima su pokriveni troškovi smeštaja i ishrane u domovima učenika sa po 5.000 dinara, dok se studentima obezbeđuju stipendije u iznosu od 10.000 dinara i jednom mesečno besplatan autobuski prevoz.