Novica Antić: Vulin ruši ugled predsednika Vučića 1Novica Antić Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Vojnog sindikata (VSS) Srbije Novice Antić, ocenio je da ministar odbrane Aleksandar Vulin svakog dana temeljno i marljivo radi na urušavanju ustavnog poretka Srbije i ugleda i rejtinga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a kao dokaz navodi sva saopštenja Ministarstva odbrane koje, prema njegovim rečima „radi kao pi-ar služba Aleksandra Vulina”.

„Poslednji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije jasno govori o rezultatima rada Aleksandra Vulina. Кoliko god se predsednik Vučić trudio da Vojsku Srbije i Srbiju prikaže u dobrom svetlu, poput slona u staklarskoj radnji pojavi se Vulin i sve to sruši”, naveo je danas Antić.

Antić je odgovorio na saopštenje Ministarstva odbrane povodom pravosnažne odluke Vojnog suda kojom je generalni sekretar tog sindikata Predrag Jevtić izgubio vojnu službu, a u kojem je navedeno da je vojno pravosuđe samostalno i da odluke donosi „samo i jedino” u skladu sa zakonom.

Antić je dodao je da se delimično slaže sa delom saopštenja da pripadnici VS nemaju pravo da istupaju u medijima, i da je upravo zato „skandalozno da Vulin sa zvaničnog sajta jedne od najvažnijih državnih institucija kakvo je Ministarstvo odbrane, svakog dana promoviše sebe, nasilje, laži, nepoštovanje Ustava i elementarnih ljudskih i građanskih prava i sloboda”.

On je demantovao tvrdnje da je vojno pravosuđe nezavisno, i rekao da ono uopšte ne postoji, a „ta sramota naše slavne vojske koju Vulin zove vojnim pravosuđem itekako je zavisno i potčinjeno ministarstvu”.

Antić je ponovio da je sud „kao inkvizicija” sudio Predragu Jevtiću, i da je PR služba Aleksandra Vulina, ponovo iznela neistine o tom slučaju.

Ministarstvo odbrane saopštilo je pre dva dana da „političari koji vode Vojni sindikat Srbije imaju pravo na napade na Ministarstvo odbrane, ali ne i na napade na vojno pravosuđe”.

Predsednik VSS Antić kazao je ranije tog dana da je drugostepenom presudom Vojno-disciplinskog suda, generalni sekretar VSS Jevtić izgubio službu u ojsci.

Antić je novinarima rekao da je tekst u Kuriru zbog kojeg je Jevtić kažnjen, bio „intervju sindikata koji je Jevtić samo potpisao”.

Antić je kazao da je takav gubitak službe „presedan nezabeležen u evropskoj istoriji sindikalizma” prethodnih 40 godina.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Novica Antić: Vulin ruši ugled predsednika Vučića”

  1. Metla se buni što je dobio „metlu“ i još brani Vučića!
    Pa vladaće SNS još 100 godina sa ovakvim državnim opozicionarima!
    P.S.
    Vulin je obrisao pod sa ovim „metlašem“

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.