Foto: Kristina Gašpar

U MUP-u kažu da su preduzete sve mere kako bi građani i brojni turisti mogli bezbedno da provedu praznike.

Centralna proslava Nove godine na beogradskim ulicama održava se ispred Narodne skupštine. Koncert je otvorila „Balkanika“, posle njih nastupila je  „Riblja čorba“, a oko pola sata pre ponoći počeo je koncert Ace Lukasa sa kojim je veliki broj posetilaca ušao u novu 2018. godinu.

Posetioci Centra „Sava“ u Novu godinu su ušli uz zvuke džeza, klasike i evergrina na koncertu „Nova godina – otmeno“, koji je počeo 21 čas.

Iznenađenje Novosađanima priredili su u novogodišnjoj noći princ Đorđe Karađorđević i američki pirotehnički ekspert Majk Noks, koji su osmislili najveći vatrometni spektakl u Srbiji u ponoć.

Za umetnički deo programa zadužen je tim reditelja, scenografa, dizajnera svetla i video umetnika, pred kojima je zadatak da „ožive“ centar Novog Sada. Tako na četiri lokacije nastupa više od 50 izvođača. Na Trgu slobode nastupili su Darko Rundek, „Plavi orkestar“, bend S.A.R.S.

Nišlije na Trgu kralja Milana zabavlja grupa „Van Gog“ u pratnji trubačkog orkestra. Veselo je i u Pirotu gde će legendarna grupa „Galija“ Piroćance uvesti u Novu godinu.  Građani Jagodine Novu godinu dočekuju na „Skveru omladine“, gde će ih zabavljati „Piloti“ i Kiki Lesandrić. Koncert na trgu je organizovan i u Ćupriji gde nastupaju trubači Dejana Petrovića i Big benda.

Nakon nekoliko godina i Zaječar ponovo dočekuje Novu godinu kao nekada. Muzika i vatromet očekuje sve posetioce na zaječarskom trgu. Novogodišnje svečanosti u Pančevu počele su još 25. decembra. Turistička organizacija Pančeva pripremila je bogat kulturno-zabavni program.

U Novu 2018. godinu Subotičane će svojom muzikom i nastupom uvesti Đorđe David i Milan Topalović.

Osim Beograda i Novog Sada, tradicionalno, najviše gostiju u novogodišnjoj noći je na Zlatiboru, Kopaoniku i na Tari.

Tako večeras na Kraljevom trgu na Zlatiboru nastupa Kragujevčanka Jelena Tomašević, a hoteli na Kopaoniku i Tari odavno su popunjeni. Ove godine, organizovanog dočeka neće biti u Vranju, Svrljigu, Surdulici i Prokuplju, Kragujevcu i Kraljevu.

Novi Pazar već godinama ne organizuje dočeke na otvorenom. Taj grad se među prvima odrekao organizovanih dočeka u korist socijalno najugroženijih građana.