Od grada Leskovca za "Žikinu šarenicu" pola miliona dinara 1Foto: Stanislav Milojković

Pravnik Veljko Milić kaže da nije jasno koje su usluge plaćene ovoj medijskoj kući, dok eksperti ovakve ugovore lokanih samouprava i pojedinih medija vide kao način za direktno plaćanje televizija bliskih vlasti.

– Iz Leskovca je, povodom održavanja „Roštiljijade“, 1. septembra emitovana „Žikina šarenica“. Cifra od 342.000 dinara, koliko je sama realizacija emisije koštala sa PDV-om, prebačena je iz budžetske rezerve. Sporno je to što ugovoru fali definisan osnov, kaže Milić, pa nije jasno šta to Pink treba da uradi za taj novac. Pored novca koji je uplaćen na račun Pink International Company, od novca građana plaćeno je i ozvučenje, kao i smeštaj za 62 člana tehničke ekipe. Ozvučenje je koštalo 73.000 dinara, a ugovor je sklopljen sa firmom Music stop pro iz Beograda. Rezervacija smeštaja u ugostiteljskoj radnji Božidar Cakić PR iz Vlasotinca koštala je 124.000 dinara.

Sa 342.000 dinara koliko je plaćena sama realizacija emisije dolazi se do cifre od oko pola miliona dinara, para svih poreskih obveznika koje su date za emitovanje „Žikine šarenice“ iz Leskovca. Autor i voditelj emisije Živorad Žika Nikolić je od ove godine odbornik SNS u beogradskom parlamentu.