Ilustracija Foto: Janson Morison FI

Nadležno tužilaštvo je, naime, ocenilo da u podnetoj prijavi nema elemenata za krivično gonjenje Stojanovića, uprkos činjenici da je preslušalo snimak telefonskog razgovora u kojem Stojanović „savetuje“ Radovanovića da „vodi računa šta radi, da se malo smiri“, a sve uz upozorenje da ga „više ne plaćaju Arsenijevići“, odnosno bivši rektor i njemu bližnji.

– Nimalo nisam iznenađen odbacivanjem krivične prijave protiv Stojanovića, jer znam u kojoj zemlji živim, kao što znam da je Stojanovića u Savet Univerziteta, na predlog ministarke Slavice Đukić Dejanović, kako čujem, postavila Vlada Srbije. Donekle sam, međutim iznenađen takvom i tolikom ekspeditivnošću tužilaštva, odnosno činjenicom da je sve to urađeno po više nego ubrzanoj proceduri, što je neobično i za inače „ažurno“ domaće pravosuđe – kaže Radovanović, napominjući da će najverovatnije da se žali na odluku tužilaštva.

Zaposleni u rektoratu Univerziteta u Kragujevcu u nedavnom pismu ministru Šarčeviću, u kojem tvrde da su „izloženi torturi“ i da su „zatvoreni kao u kazamatu“, posebno, u tom kontekstu, apostrofirali ponašanje Milovana Stojanovića i žene mu Milke (Stojanović), koja, kako su naveli, radi na Univerzitetu.