Pančevo: Vozaču ATP-a poručeno da prekine bolovanje ili mu sleduje raskid ugovora 1Foto:013info

Jedan od vozača ATP-a Dejan Ostojić od četvrtka je na bolovanju. Redakciju 013info kontaktirao je jer su ga, pošto je u petak predao doznake i obavestio firmu da je na bolovanju, zvali iz uprave ATP-a i upozorili da prekine bolovanje ili će mu odmah biti raskinut ugovor.

“Dve godine sam radio po ugovorima na tri meseca, a od marta ove godine radim po ugovorima na poziv ATP-a i menjam vozače koji odu na  bolovanje. I ranije sam povremeno bio na bolovanju, a nikada me kao sada nisu uslovljavali”, kaže Ostojić i dodaje da mu je lekar otvorio bolovanje, a ne on sam.

Brojni vozači ATP-a svojim potpisima su overili pismo direktoru Bojanu Bojaniću od 15. avgusta kojim se traži povećanje plata sa 42.000 odnosno 47.000 dinara koliko primaju vozači koji rade i kondukterski posao na 70.000 dinara. Ako povećanja ne bude upozorili su da će od 2. septembra biti u štajku. Ostojić je jedan od njih.

 Što se tiče štrajka najavljenog za ponedeljak, Ostojić očekuje da će do 10 odsto kolega odustati “jer voze dobre autobuse, imaju dobre linije, sarađuju dobro sa kondukterima – pa bi vozili i besplatno”.

 JKP ATP je gradsko preduzeće za koje je Grad Pančevo raspisao poziv u želji da nađe privatnog partnera kroz model javno privatnog partnerstva.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Pančevo: Vozaču ATP-a poručeno da prekine bolovanje ili mu sleduje raskid ugovora”

  1. Što se tiče štrajka najavljenog za ponedeljak, Ostojić očekuje da će do 10 odsto kolega odustati “jer voze dobre autobuse, imaju dobre linije, sarađuju dobro sa kondukterima – pa bi vozili i besplatno”.

    Umesto da se tih deset odsto otpusti, zajedno sa svojim kondukterima saradnicima, jer oni oštećuju firmu, a ne oni koji traže povećanje sa 47 na 70 hiljada.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.