Foto: Zlatiborpress

U organizaciji lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja, osim podele sedišta, što je značajna ušteda za roditelje, predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije i Centra za promociju bezbednosti saobraćaja iz Novog Sada su organizovali obuku o pravilnim korišćenju sedišta. Srđan Radović, predstavnik opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja, objasnio je da je potrebno da se odmalena kod dece razvija saobraćajna kultura.

– Osim podele sedišta, važno je i to što smo, i ovoga puta, organizovali edukaciju o pravilnom korišćenju auto-sedišta. Prema statističkim podacima, od 52 do 60 odsto roditelja koristi sedišta za prevoz dece, ali ono što je pogubno jeste to da ih 90 odsto nepravilno koristi, naveo je Radović.

Marijana Jovanović iz Centra za promociju bezbednosti saobraćaja ukazala je na to da bi se korišćenjem pojasa za vezivanje i pravilnom upotrebom auto-sedišta za decu ublažile povrede i smanjio broj žrtava na našim putevima. Istakavši da opština Čajetina obezbeđuje i druge olakšice građanima kako bi im poboljšala kvalitet života, posebno porodicama kojima se isplaćuju naknade za prvo, drugo, treće i četvrto dete, Miloje Rajović, predsednik SO Čajetina, najavio je da će te mere biti nastavljene.

– Uspeli smo da obezbedimo dodatna sredstva u budžetu za kupovinu sedišta za svu decu i veoma smo ponosni na to što se broj stanovnika u našoj opštini stalno povećava, a to znači da je Čajetina poželjna sredina za život i rad, poručio je Rajović.

Povezani tekstovi