Ivanka Popović Foto: Medija centar

„Ona ima rok od 60 dana da donese izveštaj. Na proleće ga možemo očekivati, videćemo šta će biti sadržano u njemu“, kazala je Ivanka Popović za televiziju N1.

Komentarišući reakciju profesora i podršku protestima „Jedan od pet miliona“, Ivanka Popović je rekla da je važno da se definiše šta je uloga univerziteta u društvu i da univerzitet treba da obezbeđuje plodno tlo za ljude koji žele da preispituju prostor i vreme u kojem žive.

„Iako je jasno definisano propisima kakvo je delovanje unutar univerziteta, gde nema politike, pravo pojedinca i pojedinki je da mogu javno da izražavaju svoje mišljenje i upravo je to ono što se dešava sada, učešćem građana u protestima“, rekla je Ivanka Popović.

Upitana šta ona misli o protestima, rekla je da će njeno lično mišljenje uvek biti predstavljeno kao mišljenje rektorke Univerziteta u Beogradu, te da „nije najsrećnije da iznosi svoje mišljenje“, ali da svakako podržava pravo na sopstveno mišljenje i pravo da se izrazi neslaganje sa aktuelnom politikom.

Govoreći o studentima koji su se pridružili protestu, kaže da je to „glas mladosti i nestrpljenja koji želi da vidi promene odmah, i koji ne želi da provede preveliki deo svog života u čekanju“.

Povezani tekstovi