Foto: Medija centar

U trenutku kada su odnosi između izvršne vlasti i medija opterećeni brojnim sukobima, ne želim da učestvujem u procesima koji bi mogli da budu protumačeni kao stvaranje pritiska na medije od strane vlasti, naveo je Popović u saopštenju.

On je istakao da se tokom svoje političke karijere, uvek zalagao za to da mediji rade slobodno i da se novinari osećaju bezbedno, smatrajući to jednom od fundmentalnih vrednosti svakog demokratskog društva.

To je vrednost kojoj sasvim sigurno, kroz izgradnju institucija sistema koji će garantovati takav status medijima i novinarima, težim i sada kao član Vlade Srbije, naveo je Popović.

„U pravnom smislu, prekid postupaka protiv KRIK znači da se moje tužbe stavljaju van snage dok se nalazim na državnoj funkciji, ali da ću svoje pravo na istinu i zaštitu svog ugleda ostvariti kao fizičko lice nakon prestanka funkcije ministra u Vladi Srbije“, istakao je on.

Da podsetimo, Mreža za istraživanje korupcije i kriminala (KRIK) objavila je nedavno da se ministar bez portfelja Nenad Popović ponovo nije pojavio na suđenju po sopstvenoj tužbi protiv KRIK, posle čega je sudija Slađana Pantović najavila da će zatvoriti slučaj ukoliko se to još jednom dogodi. To je bio peti put da Popović nije došao da svedoči na suđenjima koja su po njegovim tužbama pokrenuta protiv KRIK-a.