Portal Slobodna Subotica: Potvrđeno da je subotički lekar inficiran korona virusom 1Foto: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Kliničko-bolnički centar „Dr Dragiša Mišović“ potvrdio je da je subotički lekar, koji je u tu beogradsku bolnicu primljen 6. juna sa znakovima infekcije, zaražen virusom kovid 19, preneo je danas portal Slobodna Subotica.

Kako je redakciji portala potvrđeno u KBC „Dr Dragiša Mišović“, pacijent iz Subotice primljen je u tu zdravstvenu ustanovu u „dobrom opštem stanju, stabilan, afebrilan, sa dobrom saturacijom na niskom protoku.

„PCR test od 8. juna je kovid 19 pozitivan. Za 11. jun planiran je kontrolni RTG snimak i mogući transfer na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije do kraja nedelje, zbog prestanka statusa kovid-bolnice naše ustanove“, stoji u obaveštenju koje je redakcija Slobodne Subotice dobila od KBC „Dr Dragiša Mišović“.

Portal je ranije preneo da je načelnik odeljenja ginekologije i akušerstva subotičke bolnice dolazio na posao iako je imao vidne znakove oboljenja, pri čemu nije bio izolovan.

„Prema svedočenjima više kolega, 27. maja je čak uradio dva carska reza. U isto vreme, njegovo odeljenje je zatvoreno zbog toga što je u međuvremenu zaraženo troje pripadnika osoblja odeljenja za ginekologiju i akušerstvo, kao i više trudnica i porodilja, od kojih se najmanje jedna nalazi na intenzivnoj nezi u Novom Sadu“, naveo je portal.

Dodaje se da se trudnice iz Subotice upućuju u porodilišta u okolnim gradovima.

Portale je preneo i da je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban u petak rekao da u bolnici nema obolelih, dok su iz bolnice odmah potom saopštili da je troje zaposlenih obolelo, ali broj obolelih trudnica i porodilja nije saopšten.

Udruženje građana „Slobodan grad“ tim povodom zatražilo je ostavku direktora Opšte bolnice u Subotici Slobodana Puškara kao i gradonačelnika Bogdana Labana.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.