Hotel Bristol Foto: www.vudedinje.mod.gov.rs

To je našem listu potvrdio Dragan Stojanović, penzionisani zastavnik prve klase koji se sa nekolicinom komšija u ponedeljak našao na tom spisku. Pored Stojanovića, na spisku je još sedam vojnih izbeglica iz zemalja nekadašnje SFRJ, koje već 27 godina žive u privremenom smeštaju u Bristolu. Taj deo hotela šezdesetih godina pretvoren je u kolektivni smeštaj i dat na korišćenje Vojnoj ustanovi Dedinje. Tu živi oko tridesetak vojnih porodica i sve njih čeka iseljenje zato što Hotel Bristol preuzima „Beograd na vodi“.

– Ja sam bio prvi na spisku verovatno zato što javno zastupam naše stavove. Mislim da je tabela koju smo dobili podmetnuta od strane Vojne ustanove Dedinje, po principu „ako prođe, prođe“, ističe Stojanović za Danas i dodaje da je spisak koji su indirektno dobili bio neoveren.

– Da li je to neko probno zastrašivanje upućeno od Vojne ustanove Dedinje ne znam, ali je nakon sat i po vremena pošto smo „digli prašinu“ povučeno, ističe Stojanović i smatra da je Vojna ustanova Dedinje htela spiskom zastrašivanjem da otera ljude, kako bi što manje njih ostalo u hotelu, a samim tim Dedinju ostalo više stanova.

Nadležni ne odgovaraju na pozive za razgovor

Vojni beskućnici Srbije su u više navrata slali zahteve nadležnima za hitan prijem, ali odgovore nisu dobili. – Ministru odbrane smo poslali zahtev za hitan prijem delegacije vojnih beskućnika u par navrata i odgovore nismo dobili, slali smo i zahteve Vladi, i niko nam ništa nije odgovorio – ističe Stojanović i dodaje da je ju?e upućen još jedan zahtev nadležnima za razgovor.